בזכות תרומה של אמנים ושיפוץ קוסמטי, המרפאה הכי לחוצה בבית החולים הפכה לגלריית אומנות, והתנהגות המטופלים השתנתה מלחץ, מתח וחששות, לרגועה, דיבור בלחש ותגובות נלהבות. בעקבות הצלחת הפיילוט, המודל יוסב לשאר מרפאות בית החולים. פרופ׳ רוני גמזו: ״אני קורא לאמנים לתרום אומנות עבור מרפאות וחללי בית החולים. היצירה תזכה לקהל של מאות אלפי ישראלים בשנה ותסייע לרווחת החולים״.
מטופל שמגיע לבית חולים, הוא דאוג, עצבני, חיפש חניה, ממהר לתור שלו, והוא מעוניין להרגיש שדואגים לו, שאכפת ממנו, שחושבים עליו. לעיתים רבות, הדבר מוביל לאירועי אלימות. כמעט כולם אגב אנשים נורמטיביים, ללא עבר פלילי, שפשוט איבדו את זה. כחלק ממגמה להקטין את סף האלימות, יזם פרופ׳ רוני גמזו, שינוי הקונספט העיצובי בבית החולים. לא עוד קירות לבנים, ספסלי ברזל וציורי קיר תלושים אלא ריהוט נוח, בעיצוב חדשני, במראה נקי ומשובב נפש.
הפיילוט היה מרפאת "טרום ניתוח" כשהמטרה היתה לתכנן עיצוב שייצר חוויה שונה למטופלים, מרגע הכניסה למחלקה.
בעיצובה של מעצבת הפנים אורנה שלוש גורביץ ובהובלת חיה דויטש, מנהלת אגף בינוי, נבחרו צבעים רכים ונעימים לצבע הקירות, לחיפוי המסדרונות ולריצוף. במקביל, יצא קול קורא לאמנים לתרום עבודות מגוונות כדי להפוך את המרפאה לגלריה לאומנות ישראלית. ״חשבנו כי שילוב אומנות במסגרת עיצוב המרפאה, יכניס עניין, וייתן למטופלים תחושה שנכנסו לגלריה לאומנות ולהשכיח מהם לרגע את העובדה שמאחורי הדלתות מחכים רופאים״ מסבירה דויטש.
מתוך כ-400 פניות של אמנים ישראלים, בחרה אורנה שלוש גורביץ עשרות עבודות המשלבות, פיסול בברזל, עבודות עץ, תמונות שמן, עבודות קרמיקה, צילומים , הדפסים, ספרי שירה ותיאור בעברית וערבית על דו קיום וחברות אמת.
״מאחורי כל עבודה יש סיפור אישי מרגש, כמו אומן קנדי שצייר ציור במיוחד למחלקה בהשראת מדי הרופאים והגיע במיוחד מטורונטו כדי לתלות את העבודה על הקיר״ מתארת אורנה. גם כיסאות המתנה שונו מספסלי ברזל לכורסאות מרופדים בצבעוניות יוצאת דופן וביניהם משולבים שולחנות קטנים לנוחות הממתינים.
צליל חמו, מנהלת האדמיניסטרטיבית של המרפאה, מציינת כי לאחר השיפוץ, עיצוב המרפאה החדש כגלריה מהודרת, השפיע על ההתנהגות הכללית של המטופלים במרפאה. ״למרות המתח הטבעי, אנשים יותר רגועים, משוחחים ביניהם בלחש והרבה יותר סבלניים באופן משמעותי לפני השיפוץ. כשעוברים במסדרונות המרפאה החדשה, מוצאים מטופלים ואנשי הסגל הרפואי, סופגים את האומנות, מדברים על אומנות, והתגובות הנלהבות.
בעקבות הצלחת הפיילוט, יוצאת הנהלת איכילוב לתהליך שיפוץ של כלל המרפאות הישנות של בית החולים לפי קונספט זה. מדובר ב- 3 מרפאות בבנין סוראסקי הישן ובמסדרונות הראשיים המובילים אליהן שצפויות לעבור שיפוץ תוך השקעה של עשרות מיליוני שקלים מצד בית החולים ובתהליך שימשך כשנתיים.
לצורך כך, אנו פונים לאומנים, ציירים, פסלים, אוצרי תערוכות וכיו"ב, ליצור עמנו קשר, ולשלוח לנו תמונה של האביזר שברצונו לתרום, ובמידה ותהיה התאמה, נשמח להתאים את האביזר לאזור שעומד להיות משופץ.