בימים אלו האינטרנט עובר שינויים באופן השירותים שהוא מספק לחברות, ניסינו למנות את העיקריים שבהם.
אנחנו יכולים לראות מספר מגמות בעולם האינטרנט של תקופתנו
Cloud Computing
הגישה החדשה בעולם האינטרנט היא ענן מחשוב (Cloud Computing), המילה ענן הגיעה מהצורה הגראפית כאשר מתארים את רשת האינטרנט בתרשימי זרימה כאשר מאפיינים מערכת טכנולוגית.
בענן נמצאים למעשה כל הלוגיקה והמידע של מערכות מחשוב אשר מופעלות מרחוק. כתוצאה מלוגיקה זו משתמשים / גופים לא צריכים לרכוש שרתים ותשתיות אלא להשתמש (לשכור) כוח עיבוד אשר קיים ברמת ובכך חוסר למעשה הוצאות אדירות. קחו לדוגמא שירותים מקוונים של חברת Google, על ידי שימוש בכוח העיבוד שקיימים ברשותה אנחנו כמשתמשי קצה יכולים ליהנות הנפח אדיר של אחסון מיילים.
חברת Amazon השיקה לפני כשנתיים את שירותי ה EC2 (Elastics Compute Cloud) ו S3 ( Simple Storage Service) וכן שירותי ענן נוספים, השירות הראשון למעשה מספק הפעלה וירטואלית של מערכות ההפעלה לפי בקשת המשתמש ואילו השירות השני נותן הקצאת שטח אחסון עם קריאה וכתיבה ממנו בזמן אמת.
תשתיות אלה משמשות כיום גופים אדירים במונחים של אינטרנט כגון: Twitter ו Facebook כאשר היתרון הוא שענן המחשוב יכול לרכוש שטח עיבוד באופן אוטומטי לפי צורך בזמן אמת.
היתרונות העיקריים בכך הם:
- גמישות כמעט אינסופית
- תשלום לפי שימוש / אנרגיה (ולא לפי חבילות שימוש)
- יכולת לקבל כוח עיבוד נוסף (בתשלום כמובן) לפי צרכים משתנים הנובעים מגורמים כגון: נפח, תעבורה, צריכת מידע.
Social Media Connect
שירותים קהילתיים שונים מאפשרים לחבר בין גולשים לבין עולם הקהילות שלהם בתוך אתרי אינטרנט אחרים. דוגמאות ניתן לראות ביישומי Facebook Connect ו Twitter, על ידי כך הגולש יכול:
- להפיץ מידע במספר אתרים בו זמנית
- להירשם בקלות לאתרים חדשים ללא הזנת מידע חדש
- לתקשר עם גולשים באתרים שונים וקהילות שונות
כיום מתגבשים סטנדרטים עיקריים לאיחוד הזהות של המשתמש באופן חוצה אינטרנט, התקן המוביל היום הינו תקן Open ID, המטרה היא שכאשר גולש רשום באתר כלשהו הוא יכול באופן אוטומטי לבצע log in לאתרים שונים, לדוגמא מי שבבעלותו חשבון Gmail יכול לבצע log in לאתר Youtube ללא הרשמה מחודשת.
Web Products
יישומים אלה הינם פיתוח של תוכנה, אשר נותנת מענה לקהל גולשים רחב ו/או לנישות ספציפיות.
דוגמאות:
Desktop vs. Web Apps
כיום חברות רבות מעבירות את כוח העיבוד שלהן ואת מרכז המחשוב אל ענן המחשוב מהיתרונות שהוזכרו. כמו כן בניגוד למוצר כאשר מדובר ביישומים אינטרנטיים שיקולים כמו עדכוני גרסאות, שיפורים, QA וכדומה הופכים להיות הרבה יותר יעילים מאחר והם רוחביים. כתוצאה מכך מתבטלת התלות במחשב ספציפי, המידע עובר גיבוי יומי וסנכרון בין מספר רב של משתמשים.
בישראל תחום זה עדיין לא מפותח אם כי אין ספק כי ענן המחשוב אשר משמש את האתרים הגדולים ביותר בעולם בסדרי גודל שאינם מוכרים בישראל ישמש בהקדם חברות ישראליות מתוך שיקולים של שיפור יעילות, עלויות וכוח עיבוד.
מה אנחנו עושים בתחום?
בבעלות KCS מספר חברות ושיתוף פעולה נוסף במיזם אינטרנטי מרתק בתחום.
- רב מסר– מאפשרת פיתרונות דיוור חכמים
- Live Definition– מאפשר ניהול VOD ושידור ב Live באוכויות של HD
- Dropico– מיזם שמאפשר לשתף תמונות בין קהילות ברמת Drag&Drop